Barselskurven

Barselskurven: Den perfekte barselsgave til den nybagte mor

Jeg elsker at give gaver, og jeg elsker at finde på noget helt perfekt og personligt til det menneske jeg ønsker at glæde. Jeg synes, at den bedste anledning der findes til at give en gave, er en familieforøgning, og som ide til barselsgave har jeg derfor fundet på en praktisk, omsorgsfuld og personlig gave: Barselskurven. Du må gerne stjæle ideen, hvis du kan lide den.

Hvad er en barselskurv?

Barselskurven er en kurv som den nybagte mor kan have med rundt i babyhulen, mens hun ammer, hygger, nusser og tager sig af sin lille baby. En gave som bekræfter mor i, at det er okay, at hun bare tager sig af sin lille nyfødte og sig selv.

Den kan indeholde alt hvad man gerne vil have ved hånden.

Her er nogle eksempler:

  • fjernbetjening
  • strikketøj
  • drikkedunk
  • snacks
  • telefon
  • blade
  • gylpeklude

På den måde bliver det nemt lige at rykke fra sengen, til gyngestolen, til sofaen eller hvor man nu har tænkt sig at parkere sig selv og den lille.

For at personalisere gaven lidt, kan man supplere med ting, der evt. kan gøre livet lettere som nybagt mor, eller ting som man selv mener kan være godt at have ved hånden. Det kan være en favorit-snack, og hvis der fx er større søskende i familien, er det altid en god ide med lidt legetøj, spil eller læs-højt-bøger. Det kan hjælpe en del med ny underholdning, når man har hænderne fulde.

En god bog til nybagte eller kommende mødre er også oplagt, hvis du ved den bliver læst. Og så fik jeg foreslået tørshampoo for ikke så længe siden – det er jeg sikker på mange vil finde meget praktisk og nyttigt (selvom fedtet hår er helt okay, især når man er på barsel).

MEN når det er sagt, så behøver du ikke at bruge timer og penge på at glæde og hjælpe den lille nye familie. Den allerbedste gave kan faktisk være en hjælpende hånd. At gøre ens besøg kort og praktisk, er noget af det der vil hjælpe familien allermest. Nogle ideer til hvor din hjælpende hånd kan gøre gavn: Gå ud med skraldet, løb huset over med støvsugeren, hæng tøj til tørre og/eller tag aftensmad med.