Gipsmave – Et smukt minde om babyhulen

En gipsmave

Begge mine graviditeter har min mand og jeg markeret med en lille tradition: at lave en gipsafstøbning af maven. 

Der er så mange hyggelige ting man kan gøre og lave under ens graviditet for at mærke kroppen, tænke over hvad der venter og på den måde skabe minder omkring en tid der aldrig kommer igen, men for altid vil have en stor plads i ens hjerte og tanker. At lave en gipsafstøbning af babyhulen er et af dem. En gips mave er et smukt lille minde om babyhulen, og samtidig en hyggelig beskæftigelse man kan lave sammen tæt på det nye familiemedlems ankomst.

Vi har begge gange lavet afstøbningen i uge 37. Da det tager lidt tid, har vi gjort det hyggeligt ved at tænde nogle levende lys, sat lidt snacks frem og hørt afslappende musik. Derudover har det været vildt lækkert at mærke min mands hænder igennem gipsen på hele maven og mine bryster – sensuelt på en kærlig og kunstnerisk måde.

Hvordan gør man?

Du skal bruge:

       8-10 ruller gips (kan købes på apoteket, de smalle er nemmest at arbejde med)

       Vand i en skål

       En bøtte vaseline

       Et par aviser (eller andet afdækning)

       En saks

       En lækker rund mave og en tålmodig partner

Dæk et bord og gulvet af med aviser, især der hvor du skal stå. Smør maven og brysterne godt ind vaseline, så gipsen nemt kan komme af igen – jeg brugte hele bøtten. Klip gipsen i størrelser der er til at arbejde med, mål eventuelt af på maven. Dyb stykkerne i vandskålen ét af gangen og sæt det på maven. Brug den tid det tager og stress jer ikke igennem det – kunst tager tid!

Der skal flere lag på for at gipsen bliver tyk nok, og dermed ikke ændrer form. Det kan godt gå hen og blive lidt tungt at stå med gipsen, men hold ud! Det er det hele værd. Personligt synes jeg resultatet er flottest, når man står op eller sidder på en høj stol.

Når gipsen er helt tør, så tag den af stille og roligt, og lad den stå til tørre natten over. TA-DA! Så nemt er det.

Hvad skal man bruge en gipsmave til?

Det kan som sagt være hyggeligt at lave en gipsmave sammen, men hvad stiller man så op med den bagefter?

Det er for det første et skønt minde at have. Vores to gipsmaver hænger ved spisebordet og pynter. På Nohrs mave har min mand malet et motiv fra animationsfilmen ”Up”, da det har været vores allerstørste eventyr at blive forældre. Albas mave venter stadig på få noget farve, men jeg forestiller mig dog der skal males en solopgang – Alba betyder morgengry på spansk.

Man kan også fylde gipsmaven med gips, så man får en reel kopi af den smukke mave. Jeg har set andre lave babys håndaftryk og fodaftryk i gips, som de har sat udenpå, men en helt anden mulighed er at bruge maven dekorativt inde på børneværelset. Kun fantasien sætter grænser.

God fornøjelse og hyg jer med det!